Två revanschsugna lag gör upp på Lötens IP

En mycket spännande match väntar i F-19-serien Svenska Spel F19 Norra under tisdagskvällen då tabellsexan IK Uppsala Fotboll tar emot tabellfemman Djurgårdens IF FF på Lötens IP.

Djurgården kommer senast från en svidande 0–6-förlust mot nästjumbon Kvarnsvedens IK hemma på Kristinebergs IP, så Uppsala kan förvänta sig att Djurgården går för att revanschera sig rejält. Samtidigt så vill Uppsala studsa tillbaka efter sin förlust mot Eskilstuna United i helgen, så det lär vara två mycket motiverade lag som möts under tisdagskvällen.

– Jag ser mycket framemot att möta Djurgården igen. Det blir alltid jämna matcher mellan två lag som verkligen vill spela fotboll, så det gäller att vi utnyttjar vårt bollinnehav som vi brukar ha till att skapa farliga målchanser men också att faktiskt trycka dit dom, säger Uppsalas Agnes Leijon.

Man kan notera att lagen har gått exceptionellt lika under säsongen. Båda Uppsala och Djurgården har sju vinster, en oavgjord och sju förluster på sina 15 spelade matcher, samt står på 22 poäng totalt. När lagen möttes i våras nollade Djurgården Uppsala och tog hem en komfortabel 5–0-seger där framför allt deras vassa omställningar var det som avgjorde.

– I våras gjorde vi en otroligt bra första del av första halvlek men fick inte utdelning, vilket har drabbat oss flera gånger under denna säsong. Istället för medvind fick vi då motvind då Djurgården kunde ställa om och såra oss väldigt mycket. Skärpa i sista tredjedelen och ett tydligt, samspelat försvarsspel är det som krävs för tre poäng tror jag, säger Leijon.

Uppsala spelar den här veckan två matcher på tre dagar då man förutom matchen på tisdagen även möter AIK FF borta på torsdagskvällen. Detta blir såklart en utmaning för laget både fysiskt och mentalt, men laget har förberett sig väl och man går in med målsättningen att ta två vinster och avancera i tabellen

– Att spela två matcher på tre dagar kommer att kräva mycket av oss. Det är ju matcher mot lag som ligger precis runt oss i serien och vi vill verkligen ta sex poäng på dessa matcher. Men det krävs fullt fokus och ordentlig förberedelse om vi ska orka det såklart. Men allt fokus ligger nu på Djurgårdsmatchen, vi tar en match i taget och det gäller att prestera så bra som möjligt då. Vi hade en skön vila i helgen efter en tuff vecka, så nu går vi på lättare träning under måndagen och tisdagsmorgonen innan det smäller på kvällen och vi är otroligt förberedda, avslutar en mycket motiverad Leijon.

Matchen spelas klockan 19.00 under tisdagskvällen hemma på Lötens IP.

Skribent: Malin Stjernling