Stabil hemmaseger ger grepp om fjärdeplatsen för F-19

IK Uppsala Fotboll hade inga problem med att studsa tillbaka från helgens förlust mot serieledarna Eskilstuna. Efter en väl genomförd match kunde man ta hem segern i hemmamatchen mot Djurgårdens IF FF med 2–0 och avancera upp till en fjärdeplats i tabellen.

Uppsala visade direkt vilken nivå de tänkte spela på för dagen och tog direkt tag i taktpinnen. Man hade grepp om matchen från start till mål och 2–0-segern samt hemmalagets spel värmde ett annars väldigt kylslaget Lötens IP.

– Det kändes som att vi hade övertaget från start men att vi sista 5–10 minuterna i första halvlek slappnar av lite och släpper in dem i matchen. I andra gick vi ut och fortsatte lika bra som i början av första men vi blev lite trötta mot slutet och hade kanske kunnat hålla i bollen mer och inte bara gått framåt, säger Uppsalas Josefin Jarstad om matchen.

Även huvudtränaren Malin Ericsson var nöjd med lagets insats för dagen.

– Vi visar upp ett härligt kombinationsspel och ett högt försvarsspel genom stora delar av matchen så det var en stabil laginsats av oss idag, säger hon.

Det fanns mycket positivt att ta med sig för Uppsalas del idag som förutom ett varierande spel även genomförde ett hårt jobb genom alla lagdelar vilket resulterade i att Djurgården inte fick mycket att säga till om.

– Våra omställningar både offensivt och defensivt samt den direkta återerövringen fungerade riktigt bra hela matchen så vi lyckades förhindra deras speluppbyggnad gång på gång. Sen varierar vi bra mellan att rulla i backlinjen och spela genom varje lagdel med att slå längre bollar ner i fickorna, så de får springa mycket, fortsätter Jarstad.

Uppsala tar sig därmed förbi Djurgården i tabellen och har nu ett grepp om fjärdeplatsen inför de två avslutande matcherna. Mycket lär avgöras redan på torsdag då man tar sig an närmast jagande AIK FF. Seger där och det blir väldigt svårt för de andra lagen att komma ikapp, speciellt för Djurgården då de möter svårslagna serieledarna Eskilstuna United i sista matchen.

– Vi gjorde det riktigt bra hela matchen idag och alla jobbade tillsammans. Känslan var hela tiden bra och det kändes som om vi hade mycket energi i laget matchen igenom. Nu är det bara att köra på i de sista matcherna och göra allt vi kan för att kunna avsluta på bästa sätt! avslutar Jarstad.

Nästa match för Uppsala är alltså redan nu på torsdag borta mot AIK på Skytteholms IP klockan 20.00.

Skribent: Malin Stjernling
Foto: Fanny Lång