Sexpoängsmatch väntar för Uppsala

Lördagens match mellan IK Uppsala Fotboll och Umeå IK FF blir en riktigt viktig match för båda lagen. Det skiljer bara en poäng mellan dem och segraren hakar på lagen på den övre halvan av tabellen i kampen om en topp-5-placering, någonting Uppsala självklart siktar på.

När lagen möttes i våras var det en målsnål och jämn tillställning där matchens enda mål gjordes av Elin Åkerman och gav segern till Uppsala. Sannolikheten att lördagens match blir någonting liknande är väldigt stor, vilket även Uppsalas försvarare Märta Säfström tror.

– Det kommer högst sannolikt att bli en jämn tillställning på lördag precis som det var uppe i Umeå i våras. Då gick vi därifrån segrande efter en väldigt bra prestation, och vi kommer absolut behöva prestera på topp även på lördag för att få med oss tre poäng, säger hon.

Det är inte bara på planen som lagen är jämna. I tabellen skuggar sjuan Umeå sexan Uppsala där de endast är en poäng som skiljer lagen åt, och vinnaren i lördagens match hakar på Kungsbacka DFF i kampen om en placering i top 5.

– Det är väldigt jämt mellan lagen i mitten av tabellen där vi ligger just nu. Självklart strävar vi efter att komma ännu högre innan säsongen är över och en vinst på lördag skulle betyda väldigt mycket ur den synvinkeln, säger Säfström om tabellsituationen

Uppsala hade en intensiv matchperiod i augusti där man förutom ett tight spelschema i Elitettan även spelade en omgång i Svenska Cupen. Matcherna krävde en hel del energi från laget som nu när spelschemat lugnat ner sig lite känner sig redo att ta sig an framtida matcher.

– Träningsveckan har varit bra med mycket fart och energi. Det märks att vi börjar återhämta oss från den tuffare perioden i augusti och att vi är redo för vad september har att bjuda på, säger Säfström.

Matchen spelas under lördagen klockan 13.00 hemma på Lötens IP.

Skribent: Malin Stjernling
Foto: Tobbe Bengtsson