Sena mål förstörde för Uppsala

Länge såg det ut som att Uppsala skulle åka hem från Kungsbacka med en viktig seger och tre ännu viktigare poäng. Tyvärr fick Kungsbacka sista ordet då man efter en sen kvittering och slutligen även ett ledningsmål vände matchen och tog hem segern med 3–2.  

Matchen hade två helt olika matchbilder då Uppsala förde spelet i den första halvleken medans Kungsbacka tog över taktpinnen i den andra. Redan efter nio minuter tog Uppsala ledningen efter ett självmål från hemmalaget, och strax innan paus drygade Elin Åkerman ut ledningen med ett drömmål där hon klippte till strax utanför straffområdet med ett skott som gick ribba in.

− Det var en match mellan två spelande lag där man kan säga att vi ägde varsin halvlek av matchen. Vi har mycket bra att ta med oss från första halvlek där vi är bättre än dem och lyckas göra två mål och sedan är de starkare i andra halvlek och är effektiva på de chanser som uppstår då och lyckas göra ett mål mer än oss, säger Uppsalas högerback Märta Säfström, 20.

För Säfström var det en ganska ny situation då hon spelade i trebackslinjen från start för första gången.

− Jag har inte så mycket erfarenhet av att spela i en trebackslinje men jag trivdes väldigt bra i min roll som högerback. Det blir som en kul mix av att spela ytterback och mittback, två positioner som jag trivs bra på, förklarar hon.

Säfström utvecklar sina tankar om matchen då hon tror att Uppsala måste stabilisera spelet och försöka hålla en hög nivå matchen igenom för att få med sig fler poäng från matcherna.

− Det är oerhört tungt att vi inte kommer hem med några poäng i bagaget sett över 90 minuter, och det är svårt att sätta fingret på exakt vad som saknades för vinst idag. Vi har en bra träningsvecka bakom oss och vi gör en bra första halvlek, men vi måste prestera på topp under 90 minuter plus tillägg för att vinna, fortsätter Säfström.

För andra matchen i rad tappar Uppsala poäng i slutet av matchen. I förra matchen hemma mot Mallbacken kvitterade bortalaget i den 93:e minuten och i dagens match kom Kungsbackas kvittering i den 83:e minuten och slutligen segermålet på en hörna i den 90:e.

− Det är klart det känns jättetungt att vi släpper in mål sent och tappar poäng även den här matchen. De är väldigt effektiva och gör mål på fasta situationer där det finns detaljer som vi måste jobba på för att täppa till sådana lägen. Det känns som att det är små detaljer som avgör idag där vi inte har marginalerna på vår sida. Vi jobbar och sliter som ett lag under hela matchen men tyvärr räcker det inte hela vägen. Vi vet dock vad vi kan prestera och vi kommer att snacka igenom den här matchen på måndag och lära oss något av den och sen går vi vidare och fokuserar på nästa match, resonerar en mycket besviken Säfström.

Då den planerade hemmamatchen mot AIK flyttats till hösten spelar inte Uppsala sin nästa match förrän den 17:e juni då man tar sig an IFK Kalmar på bortaplan,

Skribent: Malin Stjernling

Foto: Ronja Andersson