Ny assisterande tränare klar för Uppsala

IK Uppsala Fotboll har gjort klart med en ny assisterande tränare till klubben, nämligen Peter Andersson. Han kommer senast från en sejour i Hammarby Dam och har en lång och bred meritlista som tränare med sig.

Andersson har en lång tränarutbildning och tränarkarriär i bagaget där han varit tränare och målvaktstränare inom både herr- och damfotbollen. Senast var han med och tog Hammarby upp till Damallsvenskan, men han har också en period av tränaruppdrag i USA bakom sig. Nu är det dags för honom att ta sig an IK Uppsala Fotboll och han hoppas att han har en del att bidra med till spelartruppen.

– Det är ju ett lag som alltid har lyckats bra, men självklart finns det ju alltid saker man kan förbättra. Förutom coachningen under själva matcherna vill jag hjälpa spelarna att tänka nästa steg genom att hela tiden ställa frågor till dem och få dem förstå sin egen sport. En förståelse för det man utövar är otroligt viktigt, säger han.

Han stiftade bekantskap med Uppsala som tränare för Hammarby Dam då lagen mötes flertalet gånger i Elitettan. Tanken med hans roll är att han ska vara med på två träningar samt en match i veckan.

– Jag visste att det var ett tufft lag att möta sedan min tid i Hammarby Dam, och jag har följt dom sedan Unogårds (Olof Unogård, tidigare tränare i dåvarande IK Sirius) tid. Jag har haft ögonen på Uppsala och Sirius i ungefär tre år, det är en bra klubb och ett bra steg för mig personligen också att gå vidare till, avslutar Andersson.

Vi hälsar Andersson välkommen till Uppsala och till IK Uppsala Fotbolls ledarstab!

Skribent: Malin Stjernling
Foto: Fredrik Mattsson