IK UPPSALA FOTBOLL
Passionerade Moderna Inkluderande
F-19
IK Uppsala Fotboll
3 - 2
Västerås BK 30
IK Uppsala Fotboll3 - 2Västerås BK 30

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 oktober, 15:30
Plats:Lötens IP Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000501127
Samling:14:30
Seger i sista matchen för F19
2017-10-30 07:59
Det blev en tredje raka seger för IK Uppsala Fotbolls F-19-lag i säsongens sista match hemma mot Västerås BK30. Man landar på en fjärdeplats i Svenska Spel F19 Norra och går nu mot lite ledighet innan uppladdningen inför nästa säsong tar sin början.

Spelmässigt var Uppsalas första halvlek den bättre av de två där man också tog ledningen i matchen. Stina Huss, som gjorde en fin insats från sin ytterbacksposition, bidrog inte bara med ett bra defensivt arbete utan stod även för en assist plus 1–0-målet i en match som varierade lite fram och tillbaka.


– I första halvlek är vi mer påkopplade och arbetar mer för varandra medan i andra så började spelbarheten ta stryk. Det blev lite svårare att hitta alternativ men det vet jag inte direkt vad det beror på, tror det är en inställningsfråga eftersom att vi sedan höjer oss igen, säger hon.


Även F-19:s huvudtränare Malin Ericsson håller med om att just den första halvleken var Uppsalas bästa för dagen.


– Vi gör en bra första halvlek där vi kontrollerar matchbilden. Vi spelar efter våra principer i anfallsspelet där vi bland annat vänder spelet på ett snabbt och effektivt sätt, säger Ericsson.


I den andra tappade Uppsala som sagt en del av spelkvaliteten men trots detta kunde Agnes Leijon utöka ledningen. BK30 lyckades reducera strax därefter men Uppsalas Viktoria Enqvist kunde med sitt 3–1 mål i den 77:e minuten punktera matchen. BK30 snyggade till siffrorna i slutminuterna men kunde aldrig kvittera och Uppsala vann med 3–2.


– Matchen varierade väldigt mycket. Vi startade bra i första halvlek men fick inte till några riktiga guldlägen. I andra dippade vi lite och då släpper vi in två mål men samtidigt gör vi också två mål framåt. Matchen var tuff och vi hade lite flyt men det var ändå välförtjänt, säger Huss.


Huss har inte spelat så många matcher med F-19-laget i år på grund av sjukdom och hade gärna sett att säsongen pågått lite längre så att hon hade kunnat få lite fler matcher i benen.


– Med tanke på att jag inte har kunnat delta så mycket under den här delen av säsongen så suger det. Det här är den enda 90-minutersmatchen jag har kunnat spela på grund av sjukdom. Men det ska ändå bli skönt att gå in på försäsongen och vara redo inför nästa säsong, säger hon.


Dagens match var F-19:s sista i serien där man slutar på en fjärdeplats med 32 inspelade poäng över 18 matcher. I överlag har säsongen både spelmässigt och resultatsmässigt gått lite upp och ner för laget men man gjorde en riktigt fin avslutning och går mot lite ledighet med tre raka segrar i ryggen.


– Det betyder mycket, det är skönt att kunna inleda nästa säsong med självförtroende och känslan av tre raka segrar. Säsongen har dock varit mycket upp och ner. När vi har presterat på topp har vi vunnit men när vi svackar lite så har vi förlorat. Vi har även haft en bra blandning av F-19, Dam samt spelare utifrån så det har varit lärorikt, avslutar Huss.


Skribent: Malin Stjernling


<< Tillbaka

 
 
Huvudpartner
Partners
Mediapartners
Nätverkspartners
Stödpartner