Högt tempo ska ge Uppsala nya poäng

I IK Uppsala Fotbolls andra raka hemmamatch väntar småländska IFK Kalmar med målmaskinen Amanda Fredriksson i spetsen. Uppsalas Aisha Faiqi tror att det krävs en vaken start, ett högt tempo och en kämparinsats matchen igenom för att ha chans på tre poäng.

Uppsala har genomgående under säsongen haft en väldigt fin stämning i truppen, trots att resultatet ibland inte riktigt har gått som man har tänkt sig. Detta är någonting som fortsatt håller i sig även när säsongen börjar närma sig sitt slut, säger Uppsalas mittfältare Aisha Faiqi.

– Stämningen i truppen är fortsatt väldigt bra, det är ett extremt skönt gäng med väldigt högt i tak. Vi tar en match i taget och siktar såklart på vinst i samtliga matcher som är kvar. Förhoppningsvis resulterar den målsättningen också i något bra på planen, säger hon.

För Uppsala gäller det under lördagens match att få stopp på målsprutan Amanda Fredriksson (hela 21 mål den här säsongen) för att ha en chans att vinna matchen. Detta var någonting man inte lyckades med i vårmatchen då Fredriksson på egen hand vände matchen för Kalmars del och gav Smålandslaget tre poäng.

– Om vi fortsätter som på träningarna och håller uppe tempot så tror jag på tre poäng. Men vi ska ha i åtanke att Kalmar är ett bra lag som kommer till Uppsala med förhoppningar om att vinna för att haka på i toppstriden. Därför behöver vi vara vakna från start och kämpa hela matchen ut, säger Faiqi om läget.

Båda Uppsala och Kalmar är i lägen där en vinst i lördagens match skulle betyda mycket. För tabellfyran Kalmar skulle tre poäng innebära att man kommer ikapp tvåan AIK och trean Assi IF i tabellen. Då just AIK och Assi sedan möter varandra under söndagen där antingen båda eller något av lagen kommer att tappa poäng så har Kalmar alltså chans på att ta över andraplatsen. För tabellsjuan Uppsala så vill man komma ikapp Kungsbacka DFF och ta över femteplatsen.

– Matchen mot Kalmar ska bli rolig och spännande att spela, speciellt med tanke på vår träningsvecka där vi har haft bra energi och där alla sett pigga ut, avslutar Faiqi.

Matchen spelas under lördagen klockan 15.00 hemma på Lötens IP.

Skribent: Malin Stjernling
Foto: Tobbe Bengtsson