F-19 kammade noll i norr

Uppsala lyckades inte få med sig några poäng från Norrland under söndagen. Piteå vann matchen med 4–2 efter mycket slarv i Uppsalas försvarsspel i en annars jämn tillställning.

Piteå rivstartade matchen med att direkt gå till anfall och ta kommandot om matchen. Norrlandslaget spenderade större delen av den första halvleken på Uppsalas planhalva och lyckas även trycka in två mål efter misstag från Uppsalas sida.

– Vi lyckas sedan bryta ut med några riktigt bra offensiva omställningar och vi hittar några fina kombinationer, säger Uppsalas Stina Huss, 17.

I den andra halvleken hade Uppsala mer glöd i laget och blev mer noggranna i spelet, framför allt offensivt. Trots detta lyckades Piteå göra ytterligare två mål i mitten av halvleken och dödade i princip matchen. Uppsalas Julia Lidar snyggade till siffrorna med två snabba mål i slutet av matchen men det blev Piteå som drog det längsta strået och tog hem segern med komfortabla 4–2.

– Det talar ganska mycket för sig själv att det är noggrannheten i försvarsspelet som måste finslipas till nästa match. Utöver det så vill jag få med den här kämpainsatsen vi gör dom sista 30 minuterna, vi skulle tjäna så oerhört mycket om vi kan få till det redan från start, säger Huss.

Huss inledde matchen som mittback men avslutade sista kvarten som central forward då Uppsala jagade kvittering.

– Jag brukar jag främst spela ytterback men har spelat både forward och mittback tidigare så det blev lite nytt på gammalt men jag är ändå nöjd över min insats. Det känns mycket bättre för min del än vad det gjorde för några veckor sedan. Fastän det är tungt att förlora med 4–2 så har jag, och vi som lag, väldigt mycket bra att ta med ifrån dagens match, säger Huss.

Att den långa resan upp till Piteå kan ha påverkat lagets prestation vill inte Huss lägga någon större vikt vid utan menar att det är en situation man ska kunna hantera.

– Vi tar både flyg och buss till Piteå, det är det bästa möjliga resesättet vi kan begära. Självklart kan det vara någonting som påverkar matchbilden men det är var och ens egna ansvar att känna sig fräsch och vara redo från start när domaren blåser, säger Huss.

I och med segern går Piteå om Uppsala i tabellen och Uppsala halkar därmed ner till en femteplats efter fyra spelade matcher. Nästa match för Uppsalas F-19 blir nästa söndag den 21:a maj hemma på Lötens IP mot serieledande Umeå IK klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling

Foto från arkiv: Johnny Anderson