Efterlängtad hemmaseger efter smakstart

Efter att ha haft fyra raka matcher utan seger tog Uppsala idag äntligen sin andra seger i Elitettan då man besegrade Västerås BK30 hemma på ett soligt Lötens IP.

Uppsala fick en smakstart på matchen då Ingrid Wixner gjorde ett mycket snyggt skott utifrån som gav ledningsmålet redan efter nio minuter. Västerås BK30 kvitterade dock i mitten av första halvlek på en av alla 14 hörnor, men Uppsalas replik kom snabbt och bara några minuter senare tog man tillbaka ledningen efter mål av Moa Mattson i en tilltrasslad situation i straffområdet. Några fler mål i matchen blev det inte och Uppsala tog hem tre mycket efterlängtade poäng inför hemmapubliken.

Det offensiva spelet fungerade bra idag i både första och andra halvlek då vi hittade varandra på den offensiva planhalvan. En annan sak som fungerade bra idag var att vi kom till många avslutslägen, det tar vi med oss till nästa match, säger matchenslirare Ariam Bernhane

Uppsala testade för dagen en ny uppställning då man använde sig av en 3-5-2-formation. Laget fick igång spelet i den andra halvleken och den nya och lite oprövade uppställning fick framför allt ett resultatmässigt lyckat utfall. Matchens lirare blev unga talangen Ariam Berhane som stod för en mycket fin insats när hon fick chansen i mitten när man använde sig av tre centrala mittfältare.

– Jag trivdes bra i den centrala rollen för att jag gillar att ha mycket boll och det får man om man är centralt på plan. Jag kände mig även bekväm i den rollen för att jag spelat i den positionen i yngre ålder, fortsätter Ariam

I och med segern ligger Uppsala femma i en aningen haltande tabell, fem poäng bakom serieledande Växjö DFF. Nästa match för laget blir nästa lördag den 20:e maj klockan 13.00 borta mot Umeå.

Skribent: Malin Stjernling

Foto: Johnny Anderson