Drömstarten räckte inte för Uppsala

Trots klubbens snabbaste mål i historien lyckades inte Uppsala hålla den ledningen matchen ut. Efter en forcering från Umeå i början av den andra halvleken kvitterade bortalaget och slutresultatet fastställdes till 1–1 i en tuff match på ett molnigt Lötens IP.

Sara Back gav Uppsala exakt den starten man önskade sig då hon gjorde klubbens snabbaste mål någonsin och gav Uppsala ledningen bara två minuter efter avspark.

– Det var en frispark tidigt i matchen där Umeå glömmer bort att markera mig på bortre. Fanny Lång slår en bra frispark som jag får stå helt fri och placera med huvudet, så det var riktigt skönt, säger den Back om det historiska målet.

Matchen fortsatte att vara en jämn tillställning med mycket kamp och slit från båda lagen. Resultatet stod halvleken ut och Uppsala gick till pausvila med en ledning i ryggen. Umeå hade dock mer att komma med och laget kom ut starkt i den andra halvleken, och kvitteringen kom så också med halvtimmen kvar att spela.
Uppsala gjorde några byten i slutet av matchen för att försöka gå för ett segermål men några fler mål blev det inte och båda lagen fick nöja sig med oavgjort.

– Det var en riktigt tuff match där vi får jobba oerhört hårt matchen igenom och verkligen försöker att spela en konstruktiv fotboll. Resultat känns ändå rättvist i slutändan, och vi tar med oss det hårda jobbet och viljan att spela fotboll i 90 minuter till nästa omgång, säger Back.

Nu har Uppsala spelledigt från Elitettan i två veckor och nästa match i serien är inte förrän den 23 september då man möter Mallbackens IF Sunne på bortaplan klockan 15.00.

Skribent: Malin Stjernling
Foto: Ruben Lamers