Chans till revansch för F-19

På söndag är det dags för en långresa ända upp till Piteå för F-19 i deras fjärde seriematch för säsongen. Matchen lär bli en jämn tillställning och det gäller för Uppsala att ha energi i benen när man kliver ut på planen för att ha chans att ta tre poäng.

Matchen mot Piteå blir en chans för F-19 att direkt studsa tillbaka från förra veckans 3–0-förlust hemma mot Eskilstuna. I den matchen hade Uppsala en tuff första halvlek innan man spelade upp sig rejält i den andra och avslutade matchen riktigt bra. Uppsalas Tuva Löfving, 17, säger att det är ett F-19 som är väldigt sugna på att revanschera sig och plocka med sig tre nya poäng hem till Uppsala.

– Det ska bli kul att spela match igen och vi är revanschsugna efter förra veckan. Vi startade serien starkt med två vinster och bra prestationer mot BK30 och AIK. Förra veckan gjorde vi en sämre första halvlek mot Eskilstuna vilket vi blev väldigt straffade för. Men nu har vi laddat om och ser fram emot söndagen, säger Löfving.

Piteå har inlett serien med lite blandade resultat men tog sin första seger i senaste matchen mot jumbon Sundsvall DFF. I tabellen ligger Norrlandslaget ett par poäng bakom Uppsala på en sjätteplats efter tre spelade matcher.

– Vi har jobbat mycket med presspelet den här veckan och vi vill gärna hitta tillbaka till försvarsspelet vi hade de två första matcherna i serien. Gör vi det och spelar den fotboll vi vet att vi kan kommer det gå bra! säger Löfving om matchen.

Någonting som kan tala emot F-19 i den här matchen är den långa resan laget tvingas göra för att ta sig från Uppsala till Piteå. Löfving är dock lugn och tror inte att resan endast har en negativ påverkan utan att det även kan va ett bra sätt för laget att ladda upp gemensamt.

– Jag tror inte vi kommer påverkas särskilt negativt. Vi trivs ihop och kommer ha en rolig dag tillsammans. Sedan är det upp till var och en att förbereda sig och ladda innan matchstart, men det brukar gå bra, avslutar Löfving.

Tränare Malin Ericsson och anfallaren Agnes lejon var under den här veckan på besök hos GUSK 04 tillsammans med SAIF 04.

Matchen spelas uppe i Piteå på LF Arena klockan 12.30 under söndagen.

Skribent: Malin Stjernling

Foto: Johnny Anderson