Andra raka förlusten för Uppsala

Trots en fin första halvlek av IK Uppsala Fotboll var det IFK Kalmar som gick till halvtid med en 1–0-ledning. Fler mål blev det sedan aldrig i matchen och Uppsala åkte därmed på sin andra raka uddamålsförlust och tappar mark i tabellen.

Uppsala var, precis som man hade pratat om innan, alerta från start och vann mycket boll och skapade farliga lägen framåt. Kalmar kunde dock ta ledningen i matchen strax innan halvtid efter en omställning där bortalagets Emma Jones gjorde sitt nionde mål för säsongen. Uppsala gick därmed till pausvila med ett uddamålsunderläge, vilket jämfört med hur halvleken såg ut kan ses som ett lite orättvist resultat.

– Klart att de får ett försprång med sig till den andra halvleken men jag tycker inte att vi lägger ner så mycket onödig energi på det målet utan försöker istället fortsätta spela vårt spel och göra ett mål själva, säger Uppsalas anfallare Hanna Lundell.

Precis som i mötet i våras så hade Uppsala övertaget i den första halvleken medans Kalmar tog över taktpinnen i den andra. Uppsala försökte gå för ett kvitteringsmål men det ville sig inte riktigt för hemmalaget.

– Det är ju lite frustrerande när bollen inte går in i mål. Men vi försökte höja varandra och gå mot mål så mycket som möjligt, speciellt då vi också gjorde valet att ha två forwards längst upp för att få laget mer offensivt, säger Lundell.

Just målskyttet har gått lite i lås för Uppsala. Förlusten är lagets andra raka 0–1-förlust och man har bara lyckats göra tre mål framåt på de fyra senaste matcherna.

– Jag känner att vi måste komma till fler farliga mållägen. Det är tyvärr målen som saknas och vi måste bli hetare när det väl gäller. Jag tycker att det är en jämn match där båda lagen gör en bra insats, men jag tycker det är synd att vi inte får minst en poäng med oss för det var vi ändå värda efter den insatsen vi gjorde, avslutar Lundell.

Nästa match för Uppsala blir nästa lördag den 14:e oktober då man möter tabelltvåan AIK borta på Skytteholms IP klockan 16.00.

Skribent: Malin Stjernling
Foto: Tobbe Bengtsson