AIK väntar i sista bortamatchen för F-19

Det är dags för IK Uppsala Fotboll att ta sig an sitt andra Stockholmslag på två dagar då man ska besöka Skytteholms IP och möta AIK FF. På spel står fjärdeplatsen i F-19-serien och Uppsala har allt i egna händer inför de två sista matcherna.

Lagen möttes i Uppsalas hemmapremiär tidigt i våras där Uppsala stod för en fantastisk insats och där deras effektivitet gav en klar 3–0-seger. Lyckas man göra en liknande prestation under torsdagskvällen har man en stor chans att upprepa den bedriften och ta med sig tre nya poäng hem.

– Det ska bli jättekul att få möta AIK igen. Det var en riktigt bra och tuff match mot dem i våras och torsdagens match kommer antagligen och förhoppningsvis bli lika tuff och bra, säger Uppsalas Tuva Löfving.

I och med att laget spelade match i tisdags kväll och redan på torsdagen ska möta AIK så har man mindre än 48 timmar på sig att ladda om. Det blir en ovanlig situation för laget men Löfving tror att detta är något laget är kapabelt till att klara av.

– Det krävs självklart mer av oss både fysiskt och mentalt med så täta matcher men det blir en rolig och utvecklande utmaning. Vi tränar mycket och ofta i veckorna och har bra fysisk status så det här borde vi klara av, säger hon.

I tabellen ligger AIK två poäng efter Uppsala och med bara en match kvar efter denna så skulle tre poäng under torsdagen göra att det bara är Djurgården som har en teoretisk chans att gå förbi. För Uppsala ligger dock fokuset fortsatt i att försöka spela så bra det bara kan och sedan se vart de tar dem tabellmässigt.

– Att knipa fjärdeplatsen vore ju självklart jättekul. I och med att vi den här veckan möter de två lagen som vi konkurrerar om fjärdeplatsen med har vi verkligen möjligheten att påverka var vi hamnar i tabellen. Men största fokus ligger självklart på att göra bra prestationer de matcher som är kvar, fortsätter hon.

Med bara två matcher kvar av säsongen så kan man så smått börja sammanfatta säsongen för F-19 som har varit genomgående bra men där resultaten inte alltid gått lagets väg.

– Jag tycker vi har gjort en bra säsong. Vi var ett väldigt nytt lag i början av året men ändå har vi lyckats spela ihop oss och vi är ett riktigt bra team. Resultaten har inte alltid blivit som vi velat, men vi har gett 100% i både matcher och träning vilket har gjort att vi tagit stora kliv och gjort många fina prestationer i år, avslutar Löfving.

Matchen spelas på Skytteholms IP klockan 20.00 under torsdagskvällen.

Skribent: Malin Stjernling
Foto: Fanny Lång