Tung uddamålsförlust för Uppsala

Det blev en tung förlust för IK Uppsala Fotboll hemma mot Kungsbacka DFF under lördagen. Uppsala kom inte riktigt upp i den nivå man hade önskat och matchens enda mål i den 36:e minuten räckte för att ge Kungsbacka tre poäng och en liten lucka bakåt i kampen om femteplatsen.

Inledningen på matchen var jämn och båda lagen hade chanser åt varsitt håll. Tio minuter innan halvtidspaus nickade Kungsbackas Hanna Boubezari in sitt tredje mål för säsongen och gav ledningen till bortalaget, en ledning de sedan aldrig släppte.

– Det var en svår match för oss idag. De var lite vassare än oss både defensivt och offensivt sätt och då får vi lägga ner mycket onödig energi vilket gör att vi blir väldigt trötta, säger Uppsalas ytterback Fanny Lång.

Uppsalas tredje match inom en vecka slutade därmed i moll men laget har nu gott om tid att ladda om till ytterligare en hemmamatch nästa helg då IFK Kalmar kommer på besök. Kalmar vann sin hemmamatch mellan lagen trots en bra match från Uppsalas sida, så Uppsala siktar på att försöka göra detsamma när man har Uppsalapubliken i ryggen.

– Vi var inte riktigt där idag så vi får bryta ihop och komma igen till på måndag. Nu är det fullt fokus på att göra en riktigt bra träningsvecka och för att sen ta revansch på Kalmar nästa helg, säger hon.

I och med förlusten idag samt att Västerås BK30 vann sin match mot Hovås Billdal IF med 4–1 så halkar Uppsala ner till en sjundeplats i tabellen. Det är dock fortsatt väldigt jämnt då det endast skiljer fyra poäng mellan den nyblivna femman Kungsbacka och åttan Umeå IK FF, så kampen om femteplatsen är långt ifrån över.

– Vi har siktet inställt på femteplatsen och vi kommer att göra allt för att ta den, avslutar Lång.

Nästa match för Uppsala blir alltså nästa lördag den 7:e oktober då man tar emot tabellfyran IFK Kalmar hemma på Lötens IP.

Skribent: Malin Stjernling
Foto: Ruben Lamars